4 factori importanti pentru a avea un web site optimizat pentru google

Cum sa inscrii serviciile tale in Lista firme romania
mai 22, 2015
Teme wordpress profesionale si responsive
4 din cele mai bune Teme wordpress profesionale
noiembrie 8, 2015

business man hand point to virtual business network process diagram

Detineti o afacere si doriti sa aveti un web site optimizat cat mai bine pentru motoarele de cautare ?

 

Inainte de a bate palma cu o firma de web design ar fi bine sa stiti cateva lucruri foarte importante despre viitorul proiect care pot face diferenta clara intre un web site de succes, un web site care va poate aduce cat mai multi clienti direct orientati catre afacerea dumneavoastra si un web site pe care nu il va accesa nimeni, probabil va fi gasit undeva pe ultimele pozitii in google, bing sau alte motoare de cautare.

Iata care sunt cei mai importanti 4 factori pe care trebuie sa ii stiti pentru un web site optimizat corect:

1: Sanatatea site-ului dumneavoastra.

Ce inseamna asta ? Un web site sanatos este unul care are un cod foarte bine si foarte corect scris. Erorile de cod le poti depista foarte usor cu validatorul cel mai cunoscut pentru acest lucru: Validator.W3.org . Acest instrument va poate verifica documentul scris in limbajul: HTML, XHTML, SMIL, MathML. Va poate oferi informatii despre imagini fara tag-ul ALT , link-uri sparte sau incorecte, sau orice alt element care nu este corect scris. Deasemenea instrumentul ofera si sugestii despre cum puteti remedia problemele.

Un alt aspect important aici este si CSS-ul  ( Cascade Style Sheets ). Acest document web contine informatii despre designul site-ului, si este apelat de toate celelalte pagini web. Va puteti verifica sanatatea acestor documente la adresa urmatoare: CSS Validator . Incercati sa aveti un cod cat mai curat si fara prea multe erori deoarece este un factor foarte important la indexarea in motoarele de cautare deoarece google ocoleste din ce in ce mai mult site-urile ” nesanatoase” sau care au cod malware in sursa.

2: Site-ul trebuie sa fie Responsive design.

Ce inseamna asta ? O pagina web care se adapteaza perfect la orice platforma mobila care foloseste IOS sau Android, cum ar tabletele, sau telefoanele inteligente.

Google a introdus acest factor de indexare din Aprilie 2015 in algoritmi de indexare, deoarece din ce in ce mai multe accesari pe internet se realizeaza dupa tablete sau telefoane inteligente. Cand aveti site-ul gata, il puteti testa cu ajutorul instrumentului urmator: Mobile-Friendly Test

Este adevarat ca nici mie personal nu imi place sa intru pe anumite site-uri si sa fiu obligat sa dau zoom cat mai mult pentru a citi o informatie relevanta.

3: Viteza de incarcare trebuie sa fie cat mai mica.

Ce inseamna acest lucru, Vizitatori nu asteapta mai mult de 3-5 secunde la incarcarea unui site, la fel si motoarele de cautare. Daca un site se incarca mai greu , acesta va fi penalizat si va pierde foarte multi vizitatori. puteti testa viteza de incarcare la pagina urmatoare:

Page speed tools

Daca aveti un scor mai mare de 70% inseamna ca site-ul se misca bine si nu mai aveti nevoie de prea multe optimizari. Incercati sa urmariti fiecare eroare care vi se afiseaza si sa le tratati cu cat mai multa atentie pentru a va creste scorul. Este ideal sa aveti un site care sa redea informatiile catre vizitatori cat mai repede posibil si sa fie cat iam intuitive.

4: Un web site optimizat bine, inseamna un continut 100% original.

Unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere, este copierea continutului de pe alte pagini. Orice motor de cautare va sti clar daca ceea ce a gasit pe site-ul tau este copiat si chiar daca ai modificat putin contextul vei fi penalizat imediat.

Faceti tot posibilul sa aveti un continut 100% original. In cazul in care totusi va inspirati de pe un alt site, adaugati un link, cu trimitere la sursa de unde ati copiat continutul.

Incercati deasemenea si imaginile sa fie fie cat mai originale si cat mai bine optimizate. Daca luati imagini de pe alte pagini, scrieti sursa imaginilor.

Pentru a verifica un continut daca mai exista in mediul online, sau daca doriti sa verificati daca cineva va furat ideea, folositi intrumentul urmator: CopyScape.com

 

Cam astea sunt cei mai importanti factori pentru a detine un web site optimizat cat mai bine pentru orice motor de cautare. Daca mai aveti alte intrebari sau nu ati inteles foarte bine ceea ce am dorit sa spun, nu ezitati sa ma contactati . Va stau la dispozitie cu cea mai mare placere.

web site optimizat

web site optimizat

1 Comment

  1. […] un exemplu de articol unde am incercat sa scot in evidenta numai elementele importante despre ceea ce am intentionat sa […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button